Rolex-kellot ovat synonyymi ylellisyydelle, tarkkuudelle ja ajattomalle eleganssille. Sveitsiläisen kellovalmistajan perintö juontaa juurensa vuoteen 1905, ja sen käsityötaidon mestariteokset ovat olleet arvostettuja aikakappaleita vuosikymmenten ajan.

Rolexin historia

Rolex on sveitsiläinen luksuskellojen valmistaja, jonka perustivat Hans Wilsdorf ja Alfred Davis vuonna 1905 Lontoossa. Aluksi yritys kantoi nimeä ”Wilsdorf & Davis”, mutta vuonna 1908 nimi vaihtui Rolexiksi.

Ensimmäisen maailmansodan aikana Rolex keskittyi pienten, mutta tarkkojen rannekellojen tuotantoon. Vuonna 1926 Rolex toi markkinoille ensimmäisen vesitiiviin kellon, Oyster-mallin, joka oli varustettu ruuvattavalla kruunulla ja vesitiiviillä kuorella. Tämä oli merkittävä innovaatio kelloteollisuudessa.

1930-luvulla Rolex jatkoi teknologista kehitystä esittelemällä itsetoimivan automaattikoneiston, joka tunnetaan nimellä ”Perpetual”. Tämä mahdollisti kellojen toiminnan ilman paristoa tai manuaalista vetämistä.

Toisen maailmansodan aikana Rolex-kellot saivat mainetta luotettavuudestaan ja tarkkuudestaan, kun Britannian ilmavoimat valitsivat ne virallisiksi lentäjien kelloryhmiksi.

1950-luvulla Rolex toi markkinoille kaksi merkittävää mallia: Submarinerin, ensimmäisen sukelluskellon, ja GMT-Masterin, ensimmäisen kellon, joka näytti kahden eri aikavyöhykkeen aikaa samanaikaisesti.

Seuraavina vuosikymmeninä Rolex jatkoi innovaatioitaan, kuten Day-Date-mallin lanseeraus vuonna 1956, joka näyttää päivän ja päivämäärän.

Rolex on pitänyt vahvasti kiinni maineestaan laadukkaista, kestävistä ja tyylikkäistä kelloistaan. Brändi on ollut mukana monissa historiallisissa tapahtumissa, ja sen kellot ovat olleet arvostettuja niin tyyli- kuin statussymboleinakin. Rolex on edelleen yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista kellobrändeistä, jonka kellot houkuttelevat keräilijöitä ja kelloharrastajia ympäri maailman.

Rolex

Rolex kellojen hintaluokat

Rolex-kellojen hinnat vaihtelevat laajasti mallista riippuen ja voivat olla useista tuhansista satoihin tuhansiin euroihin. Hinnat määräytyvät monien tekijöiden perusteella, kuten kellojen malli, materiaalit, tekniikka ja mahdolliset lisäominaisuudet. Tässä esimerkkejä Rolex-kellojen hintaluokista:

  1. Alle 10 000 euroa: Tähän hintaluokkaan kuuluvat usein Rolexin mallit kuten Rolex Oyster Perpetual, joka on brändin perusmalli. Myös jotkin Datejust-sarjan mallit voivat sijoittua tähän hintaluokkaan riippuen erityispiirteistä.
  2. 10 000 – 20 000 euroa: Tässä hintaluokassa ovat esimerkiksi Datejust-mallit, GMT-Master II -mallit tai Submariner-mallit, erityisesti riippuen käytetystä materiaalista kuten teräs, kulta tai rolesor.
  3. 20 000 – 50 000 euroa: Tämä hintaluokka sisältää usein Rolesor-mallit, jotka yhdistävät teräksen ja kultaiset osat, sekä tietyt kulta-kellot. Myös GMT-Master II ja Submariner -mallit voivat sijoittua tähän hintaluokkaan.
  4. Yli 50 000 euroa: Tässä hintaluokassa ovat usein Rolexin korkealaatuisimmat ja ylellisimmät mallit, kuten Day-Date, Daytona tai Yacht-Master. Erityiset kultaiset, platinaryhmän tai jalokivillä koristellut versiot voivat myös olla tällä hintatasolla.

On kuitenkin tärkeää huomata, että Rolex-kellot voivat olla hyvin haluttuja, ja markkinahinnat voivat vaihdella saatavuuden, kysynnän ja mallien saatavuuden mukaan. Käytettyinä ostettuina Rolex-kellot voivat myös vaihdella hinnaltaan uusien kellojen suositushinnoista.

Rolex-kellot ja arvon säilyttäminen

Rolex-kellot ovat pitkään olleet kysyttyjä sijoituskohteita kelloharrastajien keskuudessa, ja niiden status arvonsäilyttäjänä on yksi niiden merkittävimmistä ominaisuuksista. Rolexin maine laadusta, kestävyydestä ja tyylikkyydestä luo vankan perustan sille, miksi monet kelloharrastajat näkevät Rolexin houkuttelevana sijoituksena.

Yksi tekijä, joka vaikuttaa Rolex-kellojen arvon säilymiseen, on brändin rajoitettu tuotanto. Rolex on tunnettu harkitusta lähestymistavastaan valmistukseen, mikä tarkoittaa, että tietyt mallit voivat olla rajoitetusti saatavilla. Tämä luonnollisesti nostaa niiden kysyntää ja pitää arvot korkealla. Rolex ei myöskään ole arastellut vetäytyä tietyistä malleista, mikä tekee niistä vieläkin harvinaisempia ja haluttavampia.

Toinen merkittävä tekijä on Rolexin sitoutuminen laatuun. Kellot valmistetaan korkealaatuisista materiaaleista, kuten teräksestä, kullasta ja platinaryhmän metalleista. Tämä ei ainoastaan lisää kellon esteettistä vetovoimaa, vaan myös varmistaa, että se kestää aikaa. Kellot voivat säilyttää ulkonäkönsä ja toimivuutensa pitkän ajanjakson ajan, mikä on tärkeää niiden arvon säilymisen kannalta.

Rolexin huolellinen suunnittelu ja insinööritaito näkyvät myös kellojen tekniikassa. Monet Rolex-kellot ovat varustettuja omilla patenteilla, kuten automaattikoneisto Perpetual, joka on edistänyt kellotekniikan kehitystä. Tämä innovatiivisuus luo lisäarvoa ja pitää Rolexin kellot kiinnostavina myös teknologiasta kiinnostuneille keräilijöille.

Kaiken kaikkiaan Rolex-kellot tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän historiaa, tyyliä, laatua ja innovaatiota. Nämä tekijät yhdessä luovat vankan perustan sille, miksi Rolex-kellojen arvo säilyy ja saattaa jopa kasvaa ajan myötä, tehden niistä houkuttelevia sijoituskohteita kellonkeräilijöille ja sijoittajille.

Rolex arvokellot